Tips bij Tandheelkundige problemen – Tandartsenpraktijk Van Dijk – ST OEDENRODE

Tandartsenpraktijk Van Dijk

Welkom op de website van Tandartsenpraktijk Van Dijk.

Vanwege de zomervakantie is Tandartsenpraktijk Van Dijk gesloten t/m 11 augustus.

Maandag 12 augustus om 8.30 uur zijn wij weer aanwezig en telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken.

Heeft u pijn of is er een vulling uit? Kijkt u voordat u de spoedpost belt eerst bij de informatie op de website bij ‘Over ons’ en vervolgens bij ‘Vakantie’ en ‘Tips bij Tandheelkundige problemen’.

Bij tandheelkundige problemen die niet tot na de vakantie kunnen wachten, kunt u contact opnemen met: De Mondzorg Poli Den Bosch op telefoonnummer 073-3037520 (tip: bel na 10.00 uur dan is de grootste drukte voorbij en staat u minder lang in de wachtrij).

Wilt u graag een afspraak maken voor na onze vakantie? Of heeft u een vraag die tot na de vakantie kan wachten? Stuur dan een e-mail naar: tpvandijk@kpnmail.nl  

Wij zullen hier in de week van 12 augustus op reageren.

Zomerse groet, Team Tandartsenpraktijk Van Dijk  Afspraken: Afspraken kunnen alleen telefonisch gemaakt worden. Wij zijn hiervoor van maandag t/m woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.15 uur tot 17.15 uur bereikbaar op telefoonnummer 0413-472622. Op andere momenten kunt ons een e-mail sturen op tpvandijk@kpnmail.nl, dan bellen wij u terug.

Herinnering: Als u uw e-mailadres bij ons kenbaar maakt, krijgt u een aantal dagen voorafgaand aan uw afspraak een e-mail ter herinnering. Ook is het mogelijk om de nota per e-mail te ontvangen.

Spoed: Voor spoedeisende klachten, afmelding van afspraken of dringende vragen zijn wij op maandag- en dinsdagmiddag van 12.30 tot 17.15 uur, op donderdag van 8.30 uur tot 17.15 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-82811496.

Op maandag t/m donderdag na 17.15 uur, op vrijdag na 12.00 uur en in het weekend kunt u bij spoedeisende klachten zoals ongevallen en nabloedingen contact opnemen met Mondzorg Poli Den Bosch. De Mondzorg Poli Den Bosch is bereikbaar op telefoonnummer 073-3037520 (advies: bel na 10.00 uur, dan is de ergste drukte voorbij en staat u minder lang in de wachtrij)

Tips bij Tandheelkundige problemen

De meeste mensen schrikken als er een probleem(pje) ontstaat in hun mond, maar dat is meestal niet nodig. Lees voordat u direct een spoedtandarts belt eerst deze tekst even door:

Het heeft de voorkeur om door uw eigen tandarts behandeld te worden, omdat deze beschikt over al uw gegevens. Neem alleen bij echte spoedgevallen (niet met pijnstillers te onderdrukken kiespijn of een ongeval) contact op met de spoedtandarts. U voorkomt dan ook onnodig hoge kosten door toeslagen voor avond- en weekendbehandelingen.

 • Stuk kies/tand/vulling afgebroken?
  • Heeft u klachten? Zo niet, dan kunt u gerust wachten met het laten herstellen tot na de vakantie. Houdt de betreffende tand/kies goed schoon, dan hoeft u niet bang te zijn dat er klachten zullen ontstaan.
  • Voelt het scherp? Wacht een paar dagen af. Vaak voelt het na een paar dagen al minder scherp en kunt u wachten met het laten herstellen tot na de vakantie.
  • Heeft u pijn die niet te onderdrukken is met een pijnstiller (paracetamol/Ibuprofen)? Neem contact op met de dienstdoende tandarts.
 • Kroon losgekomen?
  • Is het bij een kies? U kunt wachten tot na de vakantie met het laten terugplaatsen van de kroon. Houdt u in de tussentijd de stomp goed schoon en bewaar de kroon.
  • Is het bij uw voortand? Ook dan kan het geen kwaad, maar is het wel begrijpelijk als u dit zo snel mogelijk wilt laten herstellen. U kunt dan ook de dienstdoende tandarts bellen, maar gewoon tijdens praktijkuren.
 • Heeft u tand- of kiespijn?
  • Is het kortdurende pijn (een paar seconden/minuten) en vooral bij koud/warm/bijten/tandenpoetsen? Ontzie de kies en voorkom pijnprikkels. Geef de zenuw de kans om te herstellen.
  • Heeft u pijnstillers nodig om de pijn te onderdrukken? Kunt u er niet van slapen of wordt u wakker van de pijn? Neem contact op met de dienstdoende tandarts.
 • Ongeval?
  • Als u gevallen bent en schade heeft aan uw gebit is het advies om altijd contact op te nemen met de dienstdoende tandarts. Er wordt gekeken of uw kaak niet gebroken is, of er tanden beschadigd zijn en of er bijvoorbeeld stukjes tand in uw lip zijn gekomen.